Stravování

Forest Resort

Restaurace ve čtyřhvězdičkovém hotelovém resortu nabízí jednoduché, ale velmi chutné menu, ze kterého si vybere každý. Hlavním tahákem zdejší kuchyně je čerstvé lokální kuře grilované na otevřeném ohni. Kromě chutných jídel a profesionálního servisu se můžete těšit na čepované plzeňské pivo, skvělá vína a pravděpodobně největší kolekci original Champagne široko daleko.

Otevírací doba: Po-Ne: 11:00 - 22:00

www.forestresort.cz

Autokemp Na Kopci

Autocamp Na Kopci, dříve známý jako dětský tábor Jitřenka, se nachází v malebném zákoutí Vysočiny mezi obcí Vír a Bystřicí nad Pernštejnem. Návštěvníkům nabízí nejen krásnou přírodu pro relaxaci, ale i spoustu turisticky zajímavých míst v okolí. Na své si přijdou především milovníci cyklo a pěší turistiky.

Otevírací doba: Po-Ne: Neuvedeno

www.autocampnakopci.com

Hotel Vír

Od roku 2014 je ve Víru znovu otevřen tříhvězdičkový hotel Vír, který po rekonstrukci nabízí moderní ubytování ve 23 pokojích s celkovou kapacitou 60 lůžek. V hotelu je samozřejmě k dispozici také restaurace s nádhernou letní terasou a krásným výhledem na řeku Svratku a okolní kopce. Samozřejmostí je bezplatné wi-fi připojení a parkoviště před hotelem.

Otevírací doba: 

  • Ne - Čt: 11:00 - 21:00
  • Pa - So: 11:00 - 22:00

www.hotelvir.cz

Osvěžení "U tety Áji"

Velmi příjemnou zastávkou při cyklistických nebo pěších toulkách kolem Vírské přehrady je Osvěžovna U tety Áji v Chlumu. Nekuřácká hospůdka s kapacitou cca 20 míst. nabízí během letních měsíců i posezení na příjemné zahrádce s dětským koutkem (pískoviště,trampolína houpačky).

Otevírací doba: 

  • Út - So: 13:00 - 22:00
  • Ne: 13:00 - 20:00
  • Po: Zavřeno

Penzion Zubr

Rodinný penzion Zubr se nachází v samém srdci Vysočiny na břehu řeky Svratky v malebné obci Ujčov. Rodinný penzion Zubr se nachází v samém srdci Vysočiny na břehu řeky Svratky v malebné obci Ujčov.

Otevírací doba: 

  • Po: 17:00 - 21:00 (pouze bar)
  • Út: 12:00 - 22:00
  • St - Čt: 12:00 - 21:00
  • Pá - So: 12:00 - 23:00
  • Ne: 12:00 - 21:00
  • Út - So vaříme do 19h
  • Neděle vaříme do 17h

www.penzion-zubr.cz

Rybí bistro Nedvědice

Rybářský areál je umístěn na soutoku Chlébského potoka a řeky Svratky. Zájemci o rekreační rybolov zde najdou ideální zázemí pro rybaření bez povolenky. Pruty, nástrahy a návnady možno zapůjčit. Vrchní rybník je osazen pstruhy (co se chytne se musí vzít). V rybníku pod břízami vysazen kapr, karas a lín (malá ryba se vrací, většího kapra lze odkoupit). Nabídka občerstvení stojí primárně na rybách: smažený pstruh v cizrnovo kukuřičné krustě, rybí hranolky apod. Příjemné posezení skýtá relax zóna a dětské hřiště.

Otevírací doba: 

  • Po - Pá: 10:00 - 17:00 (pouze sportovní rybolov)
  • So - Ne: 10:00 - 17:00 (sprotovní rybolov i rybí bistro)

www.cerstvy-pstruh.cz

Pivnice Kozlovna

Stylová pivnice s originálním interiérem, spojující to nejlepší z tradičního českého pivovarnictví s moderními trendy dnešní gastronomie. Naše Kozlovna byla otevřena v roce 2007 jako první v České republice v rámci projektu Plzeňských pivovarů na vybudování značkových hospod Velkopopovického Kozla. V příjemném prostředí naší Kozlovny si můžete vychutnat tanková, ale i sudová piva, které Vám perfektně načepuje, kromě jiných účastníků soutěže, i Kozel Mistr Výčepní 2019, Anička Sladká. Nabídka naší kuchyně je široká a zaměřuje se na hlavně na čerstvé a sezónní suroviny.

Otevírací doba: 

  • aktuálně na telefonu 603 295 144

www.ala-gastro.cz/kozlovna/

Restaurace Harenda

HARENDA (havířská hospoda) nese ve svém názvu vzpomínku na všechny havíře z nedalekých uranových dolů v Dolní Rožínce, kteří se zde kdysi scházeli, bavili se a odpočívali po své nelehké práci. Dnešní Harenda je ovšem ryze moderní restaurace, splňující ty nejnáročnější trendy dnešní gastronomie. Naše kuchyně je zaměřena zejména na čerstvé a sezónní suroviny s využitím nejnovějších technologií. Kromě perfektní kuchyně a profesionálního servisu se můžete těšit na tankové pivo a širokou nabídku kvalitních vín od českých a moravských vinařů.

Otevírací doba: 

  • aktuálně na telefonu 603 295 144

www.ala-gastro.cz/harenda/

Nahoru